Nume
Parola
Vizualizări: 3571
Mîine se dă startu Expediției Ecologice pe rîul Ciuhur!
15 Iulie 2015 — Expediția ecologică pe Ciuhur, anunţată de Centrul Naţional de Mediu cu ceva timp în urmă, şi-a desemnat deja participanţii! Similar expediţiei tinerilor pe rîul Bîc din iulie 2013, și celei din 2014, au fost selectați 25 de temerari din întreaga ţară, gata să facă faţă noilor provocări în domeniul protecţiei apelor de suprafaţă. Expediția ecologică se va desfăşura în perioada 16-19 iulie 2015, dar de data aceasta la nordul țării, pe cursul rîului Ciuhur.
Cazare în corturi în diferite regiuni pitoreşti din nordul țării, deplasări la izvorul rîului Ciuhur, monitorizări biologice a calității apei, salubrizări pe malul rîului, familiarizare directă cu problemele acestuia în dependenţă de diferite localități, instruiri utile pentru dezvoltarea spiritului civic și de lider, oportunitate de a fi parte a Consiliul Tinerilor „Iubește-ți rîul”, interacțiuni directe cu factorii de decizie și noii prieteni din întreaga țară – sunt doar câteva oportunități pe care le oferă în acest an această expediție ecologică participanților săi.
Tinerii se vor deplasa în mai multe localităţi din nordul ţării (Ocnița, Edineț și Rîșcani) şi vor interacţiona cu inspectori de mediu, primari, jurnalişti, activişti în domeniul protecţiei mediului şi cu alte părţi interesate în vederea soluţionării problemelor apelor de suprafaţă.
De asemenea, tinerii vor beneficia şi de o serie de instruiri teoretice ce ţin de protecţia apelor de suprafaţa, legislaţie de mediu, dreptul la un mediu sănătos, documentarea cazurilor de poluare a mediului, implicarea mass-mediei şi alte elemente menite să dezvolte spiritul de leadership.
Invităm jurnaliştii interesaţi de reabilitarea râurilor din Moldova să se alăture expediției noastre şi să contribuie la răspândirea mesajului “Iubeşte-ţi rîul!” în întreaga ţară.
Expediţia pleacă din Chișinău spre Ocnița mâine pe 16 iulie la ora 10.00 din fața Academiei de Științe (str. Ștefan cel Mare 1). Pentru detalii despre expediție și etapele de derulare a acesteia, persoanele de contact sunt Ina Coșeru (060589998) sau Iuliana Cantaragiu (060840075).
Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.