„Împreună cu colegii mei elaborăm un proiect de program pe care îl vom prezenta în curând publicului, altor experţi şi activişti civici pentru a-l supune dezbaterii publice. Vom colecta în urma acestor discuţii publice, cele mai bune idei pe care le vom utiliza în administraţie. Programul nostru va fi constituit din câteva compartimente”, adăugat Andrei Năstase.

Potrivit liderului DA, prima parte va conţine viziunea Platformei DA asupra eficientizării managementului Primăriei, dar şi în ceea ce priveşte măsurile de eliminare a haosului, de reducere semnificativă a corupţiei, de asigurare a ordinii în ceea ce priveşte administrarea patrimoniului municipal. „Aici propunerile noastre de sistem consună şi cu recomandările Curţii de Conturi care au fost făcute de mai mulţi ani, şi care în cea mai mare parte nu au fost implementate”, mai spune Andrei Năstase.

„A doua parte a programului vizează proiectul nostru pentru capitală şi anume: Chişinăul ca un catalizator al dezvoltării economice a Republicii Moldova, Chişinăul ca o capitală europeană în care să vrei să trăieşti, Chişinăul ca o capitală a marilor proiecte de infrastructură şi IT,  Chişinăul ca o capitală europeană accesibilă şi incluzivă pentru toţi, Chişinăul ca o capitală a marilor proiecte sociale, o capitală a tineretului si culturală. Un accent aparte vom pune în ceea ce priveşte sistemele de sănătate şi de educaţie accesibile tuturor categoriilor sociale, ca piloni esenţiali în dezvoltarea pe termen lung a societăţii”, a adăugat preşedintele DA.

În context, Andrei Năstase a mai spus că „vom asigura o administrare eficientă a cheltuirii resurselor din contul acestor mijloace, precum şi coordonarea, corelarea cu priorităţile de dezvoltare locală. Pentru aceasta trebuie actualizate sau adoptate documente de planificare strategică a dezvoltării municipiului Chişinău şi care va servi cadru de cooperare şi orientare a tuturor eforturilor pentru implementarea acestor priorităţi”.