Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Mai mulți tineri cu…

(VIDEO) Mai mulți tineri cu bâte, măști antigaz și cuțite ar fi fost reținuți astăzi de poliție

Poliția susține că ar fi reținut un grup de 21 de tineri, cu măști pe față și rucsacuri în spate, în timp ce se îndreptau spre „Marea Adunare Centenară”, eveniment desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime.

„Tinerii reținuți au fost duși la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru identificare și stabilirea tuturor circumstanțelor. În ruscsacuri polițiștii au depistat măști medicinale, mască antigaz, rozetă, cuțit și bâtă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției R. Moldova.

Astăzi, 25 martie, la Chișinău s-a desfășurat „Marea Adunare Centenară”, pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La manifestație au participat primari și consilieri locali din cele peste 130 de localități din țară care au semnat declarația simbolică de unire, dar și reprezentanți ai partidelor politice din România și din R. Moldova. Au fost invitați și observatori din partea UE, care au monitorizat modul în care s-a desfășurat această manifestație și felul în care este asigurată libertatea de exprimare în R. Moldova. Partidele aflate la guvernare nu au fost prezente la eveniment.