/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Facebook şi-a rezervat o pagină de publicitate în presa britanică, pentru a-şi cere din nou scuze

missing
25 martie 2018, ora 14:13

„Avem o responsabilitate: să protejăm datele voastre. Dacă nu vom reuşi, nu le merităm”, a notat tânărul miliardar american în acest mesaj, publicat pe ultima pagină a celor mai multe publicaţii duminicale britanice.

Grupul californian se află în mijlocul unui amplu scandal după dezvăluiri privind practicile societăţii Cambridge Analytica (CA), acuzată că a preluat datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceştia să ştie şi le-a folosit pentru a influenţa campania prezidenţială a lui Donald Trump, în 2016.

Fără a menţiona deloc această societate, al cărei sediu din Londra a fost percheziţionat în noaptea de vineri spre sâmbătă, Mark Zuckerberg îl evocă în schimb pe cercetătorul rus Aleksandr Kugan, autorul unei aplicaţii care ar fi fost folosită de CA pentru a obţine aceste date.

“Poate că aţi auzit de o aplicaţie quiz concepută de un cercetător universitar care a făcut să se scurgă datele a milioane de utilizatori Facebook în 2014. A fost un abuz de încredere şi regret că nu am făcut mai mult pe moment”, a subliniat Zuckerberg pe un ton care aminteşte de primul său mesaj de scuze, publicat miercuri.

“Vom lua acum măsuri pentru a face în aşa fel încât aceasta să nu se mai repete”, a dat asigurări cel care a lansat cea mai mare reţea socială din lume din camera sa de student la Harvard, în 2004.

“Împiedicăm deja aplicaţiile de acest gen să acceadă la atâtea date. Iar acum limităm şi cantitatea de date la care aplicaţiile pot să acceadă atunci când vă identificaţi folosind Facebook”, susţine Zuckerberg.

“Anchetăm de asemenea asupra fiecărei aplicaţii care a avut acces la un mare număr de date, înainte să rezolvăm problema. Ne aşteptăm să existe şi altele, iar atunci când le vom descoperi, le vom interzice şi vom informa persoanele afectate”, a dat el asigurări.

Acest scandal, dezastruos pentru imaginea Facebook, a făcut deja ca această companie să piardă 14% la Bursă săptămâna în curs şi peste 50 de miliarde de dolari de capitalizare bursieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram