/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Rudele celor decorați post-mortem cu Ordinul Republicii vor primi câte 500 de lei pe lună

missing
25 martie 2018, ora 13:53

Proiectul prevede că alocația pentru merite deosebite se plătește soției ori soțului, după caz, iar în lipsa acestora – unuia dintre părinții persoanei decorate post-mortem. În cazul părinților aflați în divorț, suma se împarte, la cerere, între ei în părți egale.

Potrivit proiectului, alocația lunară se stabilește de la data depunerii cererii cu toate actele necesare, indiferent de faptul dacă persoanele sunt sau nu beneficiari de pensii ori alocații sociale de stat.

Noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie, după ce vor fi votate în Parlament în lectură finală.

Prin decretele președintelui Republicii Moldova au fost conferite post-mortem o sută de distincții „Ordinul Republicii” și 139 de distincții Ordinul „Ștefan cel Mare”. Conform datelor, acest drept a fost stabilit doar pentru 43 de beneficiari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram