/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Chirtoacă, despre revenirea lui Gamrețchi la primărie: Plahotniuc „creează” problema cu mâna dreaptă și o „rezolvă” cu stângă

24 martie 2018, ora 20:22

„PD (Plahotniuc), Radu și “fără penali”

1. Iunie 2017 – într-o discuție am afirmat, în cunoștință de cauză, că I. Gamretchi nu va avea interdicție de a ocupa funcții publice. La discuție a participat Dragoș Mămăligă (CNA) și colegul său de birou, precum și avocatul Valentin Guțu.

2. Noiembrie 2017 – Radu este adusa la primarie de PD, PSRM, PPRM, PCRM, PN etc

3. Ianuarie 2018 – CSJ, evident nu fara amestecul PD, emite o hotarare prin care nu aplica interdictia de ocupa functii publice.

4. Martie 2018 – este depusa cererea si hotararea de judecata de restabilire la serviciu.

5. In acceasi zi, Radu afirma eroic ca “nu va accepta penali” in primarie.

6. Presa din Holding-ul GMG tirajeaza propagandistic declaratia lui Radu, la fel si site-urile de stiri controlate.

7. Celelalte institutii media, de asemenea reflecta evenimentul produs de Radu – “fara penali”.

Aparent, este o contradictie intre Radu si PD. De fapt o manipulare crasa prin impartire de roluri. Este evident, ca in realitate, PD / Plahotniuc, cu mana dreapta “creaza” problema (prin hotararea CSJ) si o “rezolva” cu mana stanga (prin declaratia S. Radu cu “penalii”), incercand sa adune si dividende. Cu alte cuvinte, PD are toate optiunile. Acesta este noul tip de dictatura instaurat in RM.

Sa spui ca a fost un eveniment fals, nu poti spune, evenimentul a avut loc. In consecinta , au fost difuzate stiri. Stirile insa reflecta un neadevar. Neadevarul este ascuns in spatele unor decizii si evenimente subterane. Cum sa cunoasca oamenii acest lucru?

Riscam ca activitatea, inclusiv obiectiva a presei, sa faca parte din manipulare?

La o scara mai pare, cu siguranta, asa se urmareste sa fie si pe viitor, mai ales dupa parlamentare – o aparenta diversitate de partide si candidati, de media, o aparenta separare a puterilor in stat etc, inclusiv eventuale “contradictii” ale acestora, in realitate, toate acestea fiind masca dictaturii din RM. Aceasta masca a mimarii democratiei le este necesara pentru a prosti cetatenii RM, precum si partenerii, in special UE si SUA.

Scopul final – cetatenii si votul lor sa nu mai conteze, intrucat oricum se vor gasi solutii de orice tip. Apoi, neavand nici o optiune in acest format, cetatenii urmeaza sa fie fortati sa accepte ceea ce avem in RM, iar apoi, sa ajunga si sa iubeasca aceasta situatie, PD-ul si pe Plahotniuc (cum se spunea recent in niste inregistrari de convorbiri)”, scrie Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, Primăria urmează să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi. Așa prevede hotărârea de judecată emisă joi, 22 martie, de către magistrați Judecătoriei Chișinău. Declarația îi aparține lui Igor Gamrețchi care solicitat de TV8 a spus că depus deja originalul hotărârii la primărie și așteaptă să fie contactat.

Pe de altă parte primărița Silvia Radu a scris pe Facebook că nu are de gând să execute decizia judecătorilor. „Gamrețchi nu va fi repus în funcție. Vom ataca în instanța superioară decizia Judecătoriei Chișinău.”

Igor Gamrețchi a fost condamnat la trei ani cu închisoare cu suspendare în dosarul parcărilor cu plata. Deși inițial judecătorii i-au interzis acestuia să dețină vreo funcție publică magistrații de la Curte au anulat această interdicție. Respectiv, Gamrețchi a decis să se întoarcă la muncă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram