(live video) SUA: Sute de mii de adolescenți americani protestează împotriva atacurilor armate în școli

_100553933_1d940c0b-e74b-4e42-83dc-56a8e7bcbe5a
Foto: bbc.com

Sute de mii de americani s-au strâns astăzi în diferite colțuri ale țării pentru a protesta pașnic împotriva atacurilor armate din școli. Mișcarea vine la o lună de la cel mai recent atentat, ce a avut loc în Florida, și în urma căruia au murit 17 persoane. Urmăriți mai jos marșul, live.

„Marș pentru viețile noastre” – așa au intitulat studenții inițiatori protestul, care a crescut într-o adevărată mișcare. Jumătate de milion de oameni sunt așteptați doar în Washington, alte 800 de proteste similare fiind organizate în țară și peste hotare.

Marșul de solidaritate au loc și în Londra, Edinburgh, Geneva sau Sydney.

Participanții vor să convingă autoritățile americane să interzică vânzare armelor. Cu toate acestea, o astfel de decizie ar diviza societatea americană, întrucât dreptul de purta o armă este protejat de al doilea amendament din Constituție.

În februarie, un fost elev a deschis focul într-un liceu din orăşelul Parkland, situat în statul american Florida, omorând cel puţin 17 persoane înainte de a fi reţinut de poliţie. Acesta a fost cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an, potrivit unei organizaţii care pledează pentru controlul armelor de foc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente