/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

PLDM nu va înainta propriul candidat la alegerile din Chișinău

missing
23 martie 2018, ora 19:02

Formațiunea și-a stabilit ca termen-limită pentru a finaliza discuțiile cu privire la susținerea unui candidat comun data de 31 martie.

Până în prezent, și-au anunțat candidații la Primărie: Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (Andrei Năstase), Partidul Liberal (Valeriu Munteanu), Partidul Socialiștilor (Ion Ceban) și Partidul Șor (Reghina Apostolova).

Partidul Democrat a declarat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale, însă este gata să susțină un candidat comun al forțelor de dreapta, pro-europene. Iar Partidul Acțiune și Solidaritate anunțat că nu va înainta un candidat la Primăria Chișinău până la finalizarea discuțiilor cu Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018.

Ieri-seara, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, analistul politic Victor Ciobanu a spus că pentru alegerile locale PPDA și PAS sunt obligate să înainteze un candidat comun pentru că separate aceste formațiuni vor fi „devorate”. Potrivit lui, dacă vor merge separat la scrutin, doar vor favoriza candidatul guvernării care este Silvia Radu și consieră că mai ete loc pentru negocieri. Alegerile în Chișinău urmează să aibă loc pe 20 mai, după demisia liberalului Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram