Când Moldova va avea propriul astronaut?! Candu: Atunci când va dori Partidul Democrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă Partidul Democrat va dori ca Republica Moldova să aibă propriul astronaut, atunci îl va avea. Declarația aparține vicepreședintelui democrat Andrian Candu, finul liderului PD, Vlad Plahotniuc, fiind făcută azi, în cadrul ședinței Parlamentului. Președintele comunist, Vladimir Voronin a propus ca acesta să fie vicespeakerul Valeriu Ghilețchi.

Declarația a fost făcută în contextul prezentării de către Andrian Candu a proiectului privind schimbarea destinației pentru terenul destinat construcției primei săli polivalente din Moldova, numită generic „Chișinău Arena”. Atunci, liderul comunist Vladimir Voronin, i-a amintit lui Candu că PD a mai lansat anul acesta, în ajunul alegerilor parlamentare, și alte proiecte răsunătoare, cum ar fi cel cu construcția a 1.200 de km de drum. Astfel, acesta a întrebat cu câte proiecte încă „o să ne bucure” PD până la alegeri.

Vedeți și: Avertismentul lui Plahotniuc nu l-a speriat! Corneliu Dudnic către deputați: Beți ceai și nu vă „diorgăiți”

„Alegerile nu ar trebui să fie niciun impediment ca noi să facem tot ceea ce facem pentru cetățeni. Asta în primul rând. În al doilea rând, dacă Partidul Democrat își va pune ca scop ca Republica Moldova să aibă și astronautul său, cu siguranță, o să reușească”, a declarat președintele Parlamentului, după care a adăugat, „pe moment încă nu e gata concluzia pentru că facem studiul de fezabilitate”.

Vladimir Voronin a avut și o sugestie. Să-l aleagă pe Valeriu Ghilețchi, cel cu care a avut mai multe schimburi de replici în ultimele ședințe ale Parlamentului.

„Noi vom face concurs internațional și vom începe cu Parlamentul Republicii Moldova atunci când vom face lista viitorilor cosmonauți”, a mai spus Candu.

La rândul său, Valeriu Ghilețchi, care în acel moment modera ședința plenară, a spus: „Eu cel puțin am o destinație clară. Iată Dumneavoastră nu știu, veți fi cu Stalin, cu Lenin, când veți pleca dincolo. Dvs. veți decide”.

Citiți și: Voronin a avut „consultări nocturne” cu Lenin și Stalin. Ce i-au spus cei doi foști lideri socialiști despre Moldova


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...