Individul care, acum două săptămâni, a atacat un schimb valutar a fost reținut. Oamenii legii au încătușat și doi complici ai acestuia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activitatea unui grup criminal specializat în tâlhării și jafuri a fost documentată de oamenii legii după ce, la 9 martie curent, a avut loc un atac armat la un schimb valutar din sectorul Botanica al capitalei. Individul ar fi fost înarmat cu un pistol și ar fi amenințat casierul, solicitând banii din mașina de casă și control. Ulterior, atacatorul a fugit de la locul faptei într-o direcție necunoscută, după ce operatorul a activat butonul de alarmă.

Ulterior, în urma măsurilor speciale de investigații și urmărire penală, la data de 17 martie, acesta a fost reținut de polițiști cu sprijinul angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP pe o stradă din capitală. Individul s-a dovedit a fi în vârstă de 22 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni similare. Asupra lui a fost depistată și ridicată o armă de foc, o cagulă și cartușe care ar fi fost folosite la comiterea atacului. Arma urmează a fi supusă unei expertize balistice la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP.

Actualmente tânărul este plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

În cadrul investigațiilor pornite pe cazul dar s-a mai stabilit complicitatea individului în alte două jafuri comise pe teritoriul sectorului Rîșcani, împreună cu alți doi membri ai grupului. Astfel la data de 21 martie a fost reținut alt complice, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 23 ani, anterior judecat pentru infracțiuni analogice și o doamnă care avea un rol de identificare a potențialelor victime.

Potrivit datelor obținute de către polițiști, bănuiții ar fi atacat violent o femeie de 64 ani, deposedând-o de bani și bijuterii din aur în valoare totală de peste 113.000 lei. Ulterior, indivizii ar fi jefuit o altă femeie cu vârsta de 46 de ani, de bani și bunuri de preț în valoare de peste 24.600 lei. Cazurile au fost înregistrate în sectorul Rîşcani al capitalei, fiind comise în perioada lunilor ianuarie-martie curent.

Bănuiții locuiau temporar în capitală, iar în urma perchezițiilor autorizate polițiștii ar fi depistat unele bunuri materiale sustrase. Ei riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...