19:29:28 28.03.2024
Stiri

Unioniștii dau asigurări că securitatea participanților la Marea Adunare Centenară va fi asigurată: „Duminică va fi foarte frumos”

Știri 23.03.2018 13:00 Vizualizări1387 Autor: Ziarul National
Unioniștii dau asigurări că securitatea participanților la Marea Adunare Centenară va fi asigurată: „Duminică va fi foarte frumos”


Membrii Alianței pentru Centenar resping zvonurile potrivit cărora la evenimentul grandios de duminică, 25 martie, din centrul Chișinăului, vor exista provocatori și s-ar putea repeta situația de la 7 aprilie 2009.

„Sunt falsuri cu scopul de a genera frică”, a declarat liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, astăzi, într-o conferință de presă.

Marea Adunare Centenară va fi un eveniment pașnic, iar trecerea în Piața Marii Adunări Naționale se va face după o verificare din partea forțelor de ordine.

„Duminică, în piață va fi foarte frumos. Noi am pornit o caravană a steagurilor tricolore. Mai multe echipe de unioniști, reprezentanți ai Alianței pentru Centenar, merg prin satele și orașele care au semnat declarații de Unire să le înmâne steaguri tricolore cu culorile aranjate orizontal, la fel cum a fost la Marea Adunare Națională din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia. Piața va fi cu siguranță plină”, a declarat la același eveniment Ion Leașenco de la Blocul Unității Naționale.

Potrivit lui Leașenco, organizatorii evenimentului au vorbit cu reprezentanții Primăriei Chișinău și ai Poliției, care au dat garanții că vor menține ordinea publică la manifestare.

Participanții la Marea Adunare Națională vor primi cadou de la Alianța pentru Centenar niște stegulețe speciale, sub foma logoului Centenarului.

Liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, a anunțat că la Marea Adunare Centenară și-au anunțat participarea fostul președinte al României, Traian Băsescu, liderul național-liberalilor Ludovic Orban, dar și delegații ale tuturor partidelor din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md