Care este situația pe străzile din Chișinău în momentul de față. Locuitorii Capitalei sunt rugați să evite ieșirile din casă

iarna

La această oră traficul rutier pe străzile municipiului se desfășoară în condiții de iarnă. Astfel, 20 de utilaje împrăștie material antiderapant pe străzile oraşului.

De asemenea, Regia locativ-comunală intervine cu 12 utilaje la curăţarea trotuarelor, iar angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ deszăpezesc staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale.

Operatorii municipali de salubrizare îşi vor schimba programul de intervenţie pe parcursul zilei, în funcție de evoluţiile condiţiilor meteo.

Totodată, persoanele fizice şi agenţii economici sunt rugați să-şi cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În acelaşi timp, locuitorii Chişinăului sunt rugați să evite, pe cât este de posibil, ieşirile din casă sau deplasările prin oraş, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente