Parlamentul a votat pentru mai multe sancțiuni contra celor care agresează verbal și fizic medicii

Female Doctor With Hologram preview image

Parlamentul a votat astăzi în prima lectură mai multe modificări ale codului Contravențional prin care vor fi pedepsiți aspru cei care agresează lucrătorii medicali. Astfel, potrivit noilor prevederi votate, jignirea profesională a medicului se amendează cu amendă de la 500 la 1000 de lei. Inițiativa, care a fost înregistrată de către doi deputați democrați, Sergiu Sîrbu și Valentina Stratan încă din 2016, „s-a prăfuit” în comisia de profil și a fost introdusă în ordinea de zi după ce liderul PD, Vlad Plahotniuc a ordonat votarea lui în regim de urgență.

Potrivit prevederilor votate violența asupra unui lucrător medical se pedepsește cu o amendă de la 2500 la 6000 de lei.

Inițiativa a fost votată anterior în prima lectură pe 23 iunie 2016, iar de atunci legea a rămas în comisie în așteptarea votului pentru lectura a 2-a.

Amintim că la începutul lunii martie, o şefă de secţie de la Spitalul nr. 1 din Chişinău a ajuns la Urgență cu multiple traumatisme, după ce a fost bătut crunt de soțul unei paciente.

După ce a aflat că i-a decedat soţia, bărbatul a acuzat medicul că nu i-a acordat pacientei îngrijirile medicale cuvenite. Agresorul i-a aplicat şefei secţiei Terapie mai multe lovituri, victima fiind internată ulterior la Urgenţă cu comoţie cerebrală şi câteva coaste rupte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente