/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Oficial: CEC-ul rus l-a declarat pe Vladimir Putin câștigător al alegerilor prezidențiale din 18 martie

23 martie 2018, ora 11:49

Actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, a câștigat alegerile prezidențiale din 18 martie, a declarat șeful Comisiei Electorale Centrale Ella Pamfilova. Pentru Putin și-au dat votul 76,69% dintre cei care au venit la secțiile de votare, adică 56 de milioane de persoane.

Vladimir Vladimirovici Putin a fost ales președinte al Federației Ruse“, a spus Pamfilova.

Putin este urmat de candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, care a primit 11,77% din voturi. Al treilea la numărul, după numărul de voturi primite este liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, pentru care au votat 5,65%. Pentru Ksenia Sobchak au votat 1,68% dintre alegători.

În total, la alegerile prezidențiale din Rusia au participat 67,54% din alegători, ceea ce reprezintă 73 milioane 629 mii de persoane.

Potrivit CEC, un număr record de alegători au votat pentru Putin, peste 55 de milioane de persoane. Înainte de alegerile din 2018, Dmitri Medvedev a fost liderul în ceea ce privește numărul absolut de voturi, primind 52 de milioane de voturi în 2008.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram