„S-a acţionat atât de rapid, încât m-a telefonat fiica şi mi-a spus: A sunat Vitalie şi mi-a zis că-l transferă în regim de urgenţă. Nu ştim nimic despre motive. Mai ales că el acolo trebuie să se trateze şi ei erau obligaţi să-l lase acolo. Dar din anumite motive, au decis în regim de urgenţă să-l ia”, a adăugat Venera Gasparean.

Venera Gasparean spune că Vitalie Proca a fost atacat în chiar prima noapte de aflare în penitenciarul Tulcea.

Avocatul lui Vitalie Proca spune că transferul acestuia în alt penitenciar trezeşte mai multe semne de întrebare.  Apărătorul a precizat că Proca a fost atacat cu un ciob de sticlă, iar acum nu doarme de teama că va fi omorât.

„Problema care se pune este că transferul trebuie să fie justificat într-un anume fel, or în condiţiile în care Proca este suferind şi daţi-mi voie să vă citesc de pe biletul de ieşire din spital emis de spitalul penitenciar Jilava: tuberlucuză pulmonară secundară cavitară, hepatită cronică B şi C, hipertesniune esenţială, diabet de tip 2”. Aceste diagostice au fost puse pe baza unor rapoarte medicale. El era tratat în spitalul Jilava special pentru aşa ceva, pentru bolile astea”, susţine avocatul Marius Epure.

Amintim că interlopul moldovean Vitalie Proca, care a oferit un interviu în exclusivitate pentru Jurnal TV, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov.

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată şi mi s-a propus să fac acest lucru”, a declarat Vitalie Proca.

Interlopul a oferit mai multe detalii despre cum Plahotniuc a încercat să-l determine să dea vina pe Renato Usatîi pentru comandarea asasinatului asupra lui Gorbunţov, dar şi alte informaţii şocante despre viaţa din umbră a oligarhului, inclusiv despre consumul de droguri şi activitatea sa de proxenet.