Consilierul democrat din Corjeuți, care a accidentat mortal un copil, pe banca acuzaților. Acesta riscă opt ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierul local democrat din Corjeuţi, Iurie Groza, care a accidentat mortal un minor, după care a părăsit locul accidentului, mergând spre casă, va compărea pe banca acuzaților pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”.

Procuratura raionului Briceni anunță despre finalizarea urmăririi penale și a expedierea dosarului de învinuire a acestuia în judecată.

Tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul și-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde și-a parcat mașina, după care s-a culcat.

La scurt timp acesta a fost reținut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde se află și în prezent.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica 2,40 g/l.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă de la 4 la 8 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Vedeți și: PD „se spală” de consilierul local din Briceni care a ucis un copil urcând beat la volan. Deputatul Corneliu Dudnic, avertizat

Amintim că, în urma dezvăluirii de către presă a faptului că făptașul este consilier local al Partidului Democrat, președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc a decis retragerea susținerii acestuia, solicitând biroului teritorial Briceni să demareze „toate procedurile statutare” pentru a-l exclude pe Iurie Groza din rândurile Partidului Democrat. „În același timp, institutele de forță trebuie să-și facă ancheta până la capăt pentru a lua o decizie corectă”, a mai afirmat acesta.

„Partidul Democrat condamnă cu fermitate astfel de comportament, atât înainte de accident, atunci când domnul Iurie Groza s-a urcat la volan în stare de ebrietate, cât și după accident, când a fugit de la locul accidentului. Noi nu vom tolera niciodată astfel de comportament iresponsabil și laș din partea nimănui”, a afirmat atunci Plahotniuc.

Citiți și: Un băiat de șapte ani, spulberat de o mașină în ochii mamei sale. Copilul a murit în drum spre spital


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...