Analist politic: PAS și PPDA sunt obligate să înainteze un candidat comun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru alegerile locale noi din municipiul Chișinău, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate sunt obligate să înainteze un candidat comun pentru că separat aceste formațiuni vor fi „devorate”. Această opinie aparține analistului politic Victor Ciobanu și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Potrivit lui, dacă vor merge separat la acest scrutin, doar vor favoriza candidatul guvernării care este Silvia Radu, susține Victor Ciobanu. Analistul consideră că încă mai există loc pentru negocieri în privința candidatului unic al forțelor de dreapta. „Eu cred că mai este timp, dar foarte puțin pentru că această campanie deja a început și decizia trebuie luată foarte repede”,a afirmat Victor Ciobanu.

Fosta deputată, Stela Jantuan, consideră că cea mai mare responsabilitate în alegerile locale noi o vor avea partidele extraparlamentare de opoziție PAS și PPDA pentru că ele sunt rezultatul mișcării protestatare. În opinia ei, Chișinăul are nevoie acum de un manager, de un om care să știe să administreze lucrurile în oraș.

Analistul Alexei Tulbure spune că istoria legată de candidatul unic pentru alegerile locale noi în Chișinău arată că PAS și PPDA nu prea au experiență de „concubinaj și coabitare politică”. „Nu se pot înțelege, nu au un mecanism bine pus la punct de depășire a unor astfel de situații. Și în cazul în care un astfel de mecanism nu va apărea, aceste două partide trebuie să se gândească cum să-și croiască drumul politic de sine stătător, să meargă în anumite situații separat”, consideră Alexei Tulbure. Analistul este absolut convins că un candidat din partea partidelor pro-europene are toate șansele să câștige alegerile în capitală căci conjunctura este una favorabilă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...