/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Voronin s-a consultat cu Lenin: Mi-a spus că trebuie să luptăm cu trădătorii

missing
23 martie 2018, ora 10:15

Update 10.50: Demisia directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție, Vadim Cojocaru, a creat dispute în Parlament.

„Am primit acest raport, dar nu este motivația demisiei”, a menționat Iurie Țap.

„În situații analogice nu intrăm în detalii. E indicat în raport că e din proprie inițiativă”, a răspuns Raisa Apolschi.

„Când o persoană este promovată într-o funcție foarte importantă statului, fie că ni am greșit când l-am selectat, fie că el nu și-a asumat anumite angajamente. Dacă vorbim de un stat de drept, cred că trebuie să avem o altă abordare”, a mai adăugat deputatul Iurie Țap.

Update 10.18: Deputații dezbat Proiectul Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile pentru anii 2018-2020.

Proiectul Strategiei urmăreşte implementarea a trei obiective generale. Acestea prevăd consolidarea cadrului de participare a societăţii civile la elaborarea şi monitorizarea implementării politicilor publice, promovarea şi consolidarea durabilităţii financiare a societăţii civile și dezvoltarea spiritului civic activ şi a voluntariatului.

Obiectivele generale și cele specifice urmează fi realizate prin mai multe activități care vizează dezvoltarea mecanismului instituţional de colaborare între instituţiile statului şi societatea civilă în procesele de elaborare, monitorizare şi de evaluare a politicilor publice.

Update 10.11: După ce ieri Valeriu Ghilețchi l-a întrebat pe Vladimir Voronin ce ar discuta cu Lenin, președintele PCRM a menționat în ședința de astăzi că s-a consultat cu Lenin: „Am avut o solicitare din partea regretatului Ghilețchi, să mă consult cu Lenin. M-am consultat cu Lenin, și nu doar cu el, dar și cu Stalin, care au spus că obligațiunea noastră este să păstrăm țara, să luptăm cu trădători și cei care fac daună țării noastre”.

„Transmiteți-le salutări când mai aveți astfel de discuții. Să trecem la lucruri serioase”, a conchis Andrian Candu.

Update 10.05: Directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție, Vadim Cojocaru, și-a depus cererea de demisie din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram