Un tip care a jefuit un schimb valutar din capitală, reținut. A ameninţat casierul cu un pistol, a luat banii și a fugit// VIDEO

Poliția capitalei a reținut un tânăr care a comis un atac armat la un schimb valutar din sectorul Botanica. Cazul a vut loc pe 9 martie. Atunci, individul, înarmat cu un pistol, a ameninţat casierul, cerând banii din maşina de casă şi control. Ulterior, atacatorul a fugit de la locul faptei într-o direcţie necunoscută.

Imediat, operatorul a activat butonul de alarmă.

Ulterior, pe 17 martie acesta a fost reţinut de poliţişti cu sprijinul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” a IGP pe o stradă din capitală. Individul s-a dovedit a fi în vârstă de 22 de ani, anterior judecat pentru infracţiuni similare.

Asupra lui a fost depistată şi ridicată o armă de foc, o cagulă şi cartuşe care ar fi fost folosite la comiterea atacului. Arma urmează a fi supusă unei expertize balistice la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Actualmente el este plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

În cadrul investigaţiilor s-a mai stabilit complicitatea individului în alte două jafuri comise pe teritoriul sectorului Râșcani împreună cu alți doi membri ai unei grupări.

Astfel pe 21 martie a fost reținut alt complice, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 23 ani, anterior judecat pentru infracţiuni analogice şi o doamnă care avea un rol de identificare a potențialelor victime.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii ar fi atacat violent o femeie de 64 ani, deposedând-o de bani şi bijuterii din aur în valoare totală de peste 113 000 lei.

Ulterior, indivizii ar fi jefuit o altă femeie cu vârsta de 46 de ani, de bani şi bunuri de preţ în valoare de peste 24 600 lei. Cazurile au fost înregistrate în sectorul Râşcani al capitalei, fiind comise în perioada lunilor ianuarie-martie curent.

Bănuiţii locuiau temporar în Capitală, iar în urma percheziţiilor autorizate poliţiştii ar fi depistat unele bunuri materiale sustrase. Ei riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.