Viceprimarul Ruslan Codreanu va sesiza instanța de judecată pentru a recupera grădinița nr. 181 din sectorul Botanica

Viceprimarul Ruslan Codreanu a anunțat pe o rețea de socializare că va sesiza instanța de judecată pentru a reîntoarce municipalității grădinița nr. 181 din sectorul Botanica al capitalei, privatizată potrivită unei decizii votate în 2005 de Consiliul Municipal.

Deși ulterior în 2007 a fost o tentativă da a întoarce grădinița respectivă, în 2011 Curtea de Apel Chișinău a decis returnarea grădiniței agenților economici.

Potrivit viceprimarului, la momentul actual în instituțiile preșcolare din oraș sunt necesare 4000 de locuri. Unul din motivele lipsei acestora este anume businessul cu terenurile grădinițelor la care au închis ochii fostele administrații ale Primăriei.

“În 2005, businessul cu grădinițele era la putere, pe bani mici puteai să te faci gospodar pe toată viața. Gospodarul care nu se mai întoarce a creat o problemă care și peste ani de zile are un ecou pentru tot sistemul preșcolar. Una din sarcinile principale trasate pentru acest an este reîntoarcerea acelor grădinițe care mai pot fi salvate. Vom depune toate eforturile în acest sens”, a declarat Ruslan Codreanu.

Viceprimarul a spus că în cazul grădiniței nr. 181, deși decizia Curții de Apel din 2011 putea fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, se pare că primarul de atunci avea alte priorități.

“Imediat cum vom aduna toate actele, vom face demersurile necesare. Sper să avem câștig de cauză și să punem punct afacerii cu grădinițele, începute pe timpul lui Urecheanu, dar nerezolvată de administrația lui Chirtoacă”, a punctat viceprimarul.

Conform datelor, la balanța Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS) sunt 149 instituții preșcolare. Până astăzi din cauza iresponsabilității conducerilor anterioare a Primăriei au fost înstrăinate 14 grădinițe.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.