Hai Moldova invită toţi locuitorii mun. Chişinău, pe 31 Martie 2018, să curățe Capitala de gunoi

vor-gasi-deseurile-prin-aplicatie-mobila-pe-24-septembrie–hai-moldova-organizeaza-ziua-curateniei-nationale-21262

Mişcarea publică „Hai Moldova” împreună cu mişcarea internaţională „Let’s Do It! World” cu susţinerea primăriei mun. Chişinău, şi alte organizaţii obşteşti, petrec o acţiune social-ecologică de curăţire a spaţiilor verzi şi amenajării teritoriilor „Vom face împreună Chişinăul curat”, care este planificată la data de 31 martie 2018 la orele 10:00-14:00.

Sunt planificate curăţirea în 6 parcuri:

#Parcul sect. Rîşcani

#Parcul sect. Rîşcani ( dintre str. Florilor şi str. Calea Orheiului)

#Parcul Boris Glavan(sect. Rîşcani )

#Parcul Valea trandafirilor

#Parc La izvor (sect. Buiucani)

#Parc Valea Morilor

#Malurile râului Bîc

Numărul presupus de participanţi -200 persoane. Înregistrează-te AICI!

O parte de deşeuri va fi sortată şi transportată pentru reciclare. La  acţiune participă organizaţii comerciale şi necomerciale, persoane fizice, companii şi întreprinderi de stat, muncitorii cărora se vor alătura mișcării la nivelul răspunderii corporativ- sociale.

În  anii 2011-2012 la campania naţională Hai Moldova au participat 226 mii de oameni, care au colectat 15 mii tone de gunoi din parcuri, maluri de rîu şi păduri din 800 localităţi a Republicii Moldova. În 2016 la curăţenie în or Chişinău sau adunat peste 3500 de voluntari, care au colectat 8068 de saci de gunoi din parcurile or. Chişinău în doar câteva ore.

În 2018, pe 15 septembrie se planifică Ziua mondială a curăţeniei. Oamenii din 150 de țări se vor ridica împotriva problemei globale a gunoiului, devenind astfel cea mai mare inițiativă civică pe care lumea a văzut-o vreodată.

Let’s Do It! niciodată nu a fost destinată colectării gunoiului. Am stabilit, de asemenea, un obiectiv de a uni comunitatea globală, de a crește gradul de conștientizare și de a pune în practică o adevărată schimbare pentru a atinge obiectivul nostru final al unei planete curate și sănătoase.

Let’s Do It! World este o mișcare civică care a început în Estonia în 2008, când 50 000 de oameni s-au unit pentru a curăța țara în 5 ore. De atunci, mișcarea Let’s Do It! A răspândit modelul pentru a face țara curată într-o zi în întreaga lume. Acum, peste 16 milioane de voluntari s-au alăturat acestei mișcări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente