04:06:48 19.03.2024
Stiri

Biserica din Călărași care a aderat la Mitropolia Basarabiei continuă să fie SECHESTRATĂ

Știri 22.03.2018 18:22 Vizualizări1621 Autor: Ziarul National
Biserica din Călărași care a aderat la Mitropolia Basarabiei continuă să fie SECHESTRATĂ Radio Chișinău


Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dereneu, raionul Călărași, rămâne în continuare inaccesibilă pentru parohul Florin Marin și enoriașii comunității, deși sute de persoane au arătat că doresc ca biserica să aparțină în continuare Mitropoliei Basarabiei, în cadrul unei adunări desfășurată zilele trecute.

Preotul Florin Marin a declarat că un grup de șapte persoane, inclusiv sportivi, au sechestrat și vandalizat biserica, fiind susținuți de conducerea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni prin intermediul secretarului Vadim Corostinschi. „Vin persoane dubioase, necunoscute, care mănâncă, beau alcool și fac fărădelegi”, a menționat astăzi preotul, într-o conferință de presă, despre persoanele care nu-i permit să intre în biserică, transmite „Radio Chișinău”.

Părintele Florin Marin a mai spus că deși sute de persoane au ales, duminică, 18 martie, în cadrul unei întruniri, să susțină ca biserica să aparțină în continuare Mitropoliei Basarabiei, dar după adunare un număr foarte mare de polițiști au format un cordon și nu le-au permis să intre în biserică. Prin urmare, reprezentanții Mitropoliei Basarabiei susțin că oamenii legii au o atitudine părtinitoare, favorabilă Mitropoliei Moldovei și grupului care a sechestrat biserica, dau dovadă de o inacțiune suspectă, au un comportament de complice și ignoră plângerile depuse în legătură cu acest caz.

În același timp, secretarul Ioan Cosoi a dat citire unei Declarații a Mitropoliei în care se spune că au fost sesizate mai multe instituții, cum ar fi Ministerul Justiției, Inspectoratul General de Poliție, Procuratura, Ambasadele UE, SUA, României, Suediei și Misiunea OSCE în legătură cu încălcarea legislației și a drepturilor omului. Mitropolia Basarabiei califică acest caz drept unul deosebit de alarmant și regretă faptul că autoritățile și instituțiile de drept nu reacționează și nu se implică.

Amintim că un grup de enoriași ai Mitropoliei Moldovei, susținuți de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, au acaparat, pe 5 martie, biserica „Adormirii Maicii Domnului” din satul Dereneu, Călărași.

Secretarul Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, preotul Vadim Corostinschi, neagă că biserica ar fi fost ocupată abuziv sau că ar fi fost spart lacătul, afirmând că ușa a fost deschisă „prin rugăciune”.

Poliția din Călarași cercetează cazul. „La 6 martie, poliția a fost sesizată că lacătul de la biserica din localitatea respectivă a fost spart. La fața locului a sosit grupa operativă, care a intrat în biserică și a stabilit că nu au avut loc furturi. Împreună cu administrația publică locală urmează a fi stabilite alte circumstanțe ale conflictul dintre Mitropolia Basarabiei și Moldovei”, a declarat ofițerul de presă Tatiana Soloțcaia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md