Unul din cei mai buni urbaniști din Europa vine la Chișinău pentru a da sfaturi de modernizare a capitalei. Unde îl puteți asculta

jan1

Renumitul arhitect și urbanist Jan Gehl vine la Chișinău pentru a da sfaturi cum orașul în care trăim poate deveni mai bun.

Lecția publică „Orașe pentru oameni” de Jan Gehl este evenimentul care deschide Săptămâna Urbanismului Durabil la Chișinău.

Jan Gehl este cunoscut în toată lumea drept promotorul noului urbanism, iar cărțile sale au schimbat percepția orașului, readucându-l la scara umană. În lecția sa, Jan Gehl va puncta principille după care se planifică, se construiește și se schimbă un oraș plăcut oamenilor. Aceasta este o șansă unică, să aflăm din prima sursă cum să regândim orașul nostru.
Această lecție nu este doar pentru arhitecți și urbaniști, ci pentru oricine interesat de viața orașului.

Lecția va fi în limba engleză, cu traducere în limba română. Accesul este liber, detalii în eveniment. 


Sunteți așteptați vineri, 23 martie, ora 10.00, sala 212, FUA (bd. Dacia 39).

ian2


Jan Gehl s-a născut în Danemarca și pe parcursul carierei sale a publicat mai multe cărți dedicate orașelor, printre care „Viața între clădiri”, „Orașe pentru oameni”, „Noi spații urbane”, „Spații publice-Viață Publică” și cea mai recentă „Cum să studiem viața publică?”. Este Profesor Emeritus la Academia Regală Daneză de Arte și Școala de Arhitectură, deține mai multe titluri onorifice de la Universitățile din Edinburgh, Halifax, Varna and Toronto. În cadrul Gehl Arhitects, unde este partener fondator, a colaborat la proiecte urbane din Copenhaga, Londra, Melbourne, Sydney, Riga, Amman, New York, Moscova. Printre numeroasele recunoașteri, se numără Premiul Sir Patrick Abercrombie pentru contribuții remarcabile în planificarea urbană, oferit de Uniunea Internațioanală a Arhitecților.
La 23 martie 2018 Jan Gehl va fi la Chișinău.

Acest eveniment face parte din Săptămâna Urbanismului Durabil „Chișinău 2030: un proiect urban pentru a structura viitorul”, organizată de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.
Co-organizatori: Forumul Civic Urban (Centrul de Urbanism, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, Institutul de Dezvoltare Urbană, UrbanLab Chișinău, Departamentul Arhitectură și Urbanism, UTM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente