/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Cazul ex-judecătoarei Domnica Manole tergiversat intenționat? Unul din judecători și-a declarat abținerea

22 martie 2018, ora 18:15

De la începutul ședinței, avocatul Viorica Grecu a prezentat în instanță o hotărâre a Colegiului Disciplinar al CSJ care demonstreazăcă Manole ar fi fost demisă ilegal. „Această hotărâre am prezentat-o ca și probă că o astfel de restricție care se invocă judecătorului Domnica Manole 02:07-02:12  Se examinează doar în procedură disciplinară.  În privința judecătorului Domnica Manole   aceeași restricție se aplică pe cale administrativă. Iar în cauza altor judecători se aplică corect procedura disciplinară,” a declarat Viorica Grecu, avocat.

După aceasta, judecătorul Valeriu Doagă și-a declarat abținere, din motiv că atunci când a fost emisă această hotărâre el era președinte al Colegiului Disciplinar. Ședința a fost amânată deoarece nu a avut cine să examineze abținerea. „Posibil este din cauza prezentării acestor probe  suplimentare care încă o dată demonstrează că, CSM la data de 4 iulie 2017, atunci când a aplicat excluderea mea din magistratură, eliberarea mea din funcție a aplicat un tratament discriminatoriu față de mine,” a spus Domnica Manole, ex-magistrat.

Tot astăzi în instanță a fost prezentată și o opinie a judecătorului român Cristi Danileț. Reprezentanții CSM și SIS au cerut respingerea documentului. În fața presei aceștia au refuzat să-și expună poziția.

„De ce sunteți împotriva anexării materialului la dosar ce ține de opinia judecătorului Cristi Danileț?”

„Puteți să ne spuneți și acum ? Nu. De ce? Nu sunteți parte în dosar.”

Următoarea ședință a fost stabilită pentru săptămâna viitoare. Domnica Manole s-a pomenit cu un dosar penal în vara anului 2016, după ce a obligat Comisia Electorală Centrală să inițieze un referendum republican la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr. Anul trecut, în luna iulie, judecătoarea a fost eliberată din funcție în baza unui aviz eliberat de SIS, iar peste câteva luni Curtea Constituțională a stabilit că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. Cu toate acestea, magistrata nu a fost restabilită în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram