/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Dodon, iritat de evenimentele dedicate Unirii. Președintele amenință cu crearea unui „front național”

22 martie 2018, ora 18:32

Igor Dodon scrie pe o rețea de socializare că o parte a societății este tulburată, în aceste zile, de ceea ce el numește „acțiuni unioniste agresive” și amenință că, dacă lucrurile vor degenera, va anunța crearea unui „front național”, pentru mobilizarea cetățenilor „la acțiuni concrete de protejare a țării și a poporului”.

„Fac un apel și către toți cetățenii patrioți și stataliști să nu iasă pe 25 martie cu acțiuni de contraprotest în fața unioniștilor. Nu trebuie să le oferim prilej suplimentar de manifestare sau de autovictimizare și să dăm motiv de provocări. (…) Dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate, voi anunța crearea unui „front național”, care să mobilizeze toți cetățenii la acțiuni concrete de protejare a țării și a poporului”, a scris Dodon, care momentan se află pe muntele Athos.

El nu a precizat însă ce subînțelege prin sintagma „acțiuni concrete de protejare”… Anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, el a spus că „Unirea înseamnă război civil” și că va folosi toate căile legale pentru a apăra statalitatea Republicii Moldova. În ultima vreme, în capitală au apărut mai multe panouri publicitare, cu conținut anti-unionist, semnate de Igor Dodon. În replică, unul dintre liderii unioniștilor, Vlad Bilețchi, i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru promovarea României.

„Dodon a demonstrat încă o dată lipsă de voință politică de a reprezenta populația Republicii Moldova, care este de o altă idee decât cea politică, care și-a asumat să o reprezinte. Nu ne este absolut frică de el, îi mulțumim frumos pentru promovare. Vă rugăm să puneți și mai multe panouri, să faceți și mai multe declarații despre România, despre unire și despre români”, a menționat Vlad Bilețchi, președintele ODIP.

Duminică, 25 martie, cetățenii care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România, de pe ambele maluri ale Prutului, și-au dat întâlnire la Chișinău pentru a marca 100 de ani de Unirea Basarabiei cu România. Manifestația este anunțată ca fiind una pașnică, ea fiind asumată de mai multe organizații unioniste care au constituit „Alianța pentru centenar”. În cadrul evenimentului, va fi aprobată o declarație prin care se va cere reunificarea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram