Majoritatea parlamentară a respins repetat abrogarea deciziei de numire a lui Valeriu Ghilețchi în calitate de vicespeaker

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea parlamentară a respins în cadrul ședinței plenare de astăzi proiectul fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova de abrogare a hotărârii privind alegerea lui Valeriu Ghilețchi la data de 22 decembrie 2017 în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Pentru inițiativa înaintată au votat doar 33 de deputați din cei prezenți la ședință.

Vedeți și: (VIDEO) Manipulare din partea Parlamentului? PLDM acuză că Ghilețchi a fost ales în funcția de vicepreședinte de doar 34 de deputați, nu de 51 cum s-a anunțat

Potrivit autorilor, în procesul votării hotărârii pentru numirea deputatului Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova au fost admise erori la numărarea voturilor. Cu toate acestea, deși deputatul Tudor Deliu a raportat faptul că în sală nu a fost întrunit numărul necesar, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a respins atunci propunerea de renumărare a voturilor.

Conform procedurii legislative, hotărârile Legislativului se aprobă cu majoritatea voturilor deputaților prezenți.

Citiți și: Numirea lui Ghileţchi, contestată de toţi cu excepţia PD şi PPE. „Şi el s-ar simţi mai confortabil dacă ar fi votat măcar de 51 de deputaţi”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...