Mai multe controale la Spitalul Clinic Municipal Nr.1, după ce medicul Ala Valenga a oferit declarații

ala valenga

O comisie a Direcției Municipale de Sănătate a mers în această dimineață la Spitalul Municipal Nr.1. Aceasta ar fi verificat și ridicat mai multe acte financiare.

Mai mult, comisia are la dispoziție două săptămâni ca să verifice toate achizițiile făcute anul trecut, să verifice indicatorii de performanță și cum s-au calculat, dar va examina și modul în care i s-a acordat asistență medicală pacientei de 70 de ani decedată pe 10 martie, potrivit sanatateinfo.md.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Cristina Ipati susține că au fost verificate mai multe acte: „A fost comisia. Nu pot să spun exact ce verificări au făcut. Au dat anumite indicații, s-a discutat cu administrația. Ei nu au verificat prin secții, ci doar documentația. Sunt acte financiare, iar noi avem toate actele în regulă. Ministerul va veni cu o reacție, credem”, a declarat Ipati.

Mihai Moldovanu, șeful Direcției de Sănătate din cadrul primăriei, susține că pe lângă verificarea actelor, comisia cercetează și circumstanțele în care a murit pacienta de 70 de ani.

Vizita a fost efectuată după ce Ala Valenga, doctorul care a fost bătut de un pacient, a declarat într-un interviu pentru Sănătate INFO că în Spitalul Clinic Municipal Nr.1 se fac foarte multe abateri. Doctorul acuză administrația de neglijență și își dorește ca în instituția în care lucrează să nu mai existe corupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente