Principală  —  IMPORTANTE   —   (video) Mașina de lux a…

(video) Mașina de lux a Procuraturii Generale, pe contrasens și cu girofar

Foto: Pro TV

BMW-ul surprins ieri, 21 martie, pe str. Albișoara din capitală, în timp ce se deplasa pe contrasens, cu viteză excesivă și cu girofarul aprins, aparține Procuraturii Generale. Mașina de lux, cumpărată în 2014, în timp ce la șefia instituției se afla Corneliu Gurin, este folosită, inclusiv, de procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen. Reprezentanții PG susțin că la volan s-ar fi aflat un șofer al instituției, că Procuratura cunoaște despre incident și că acesta este deja elucidat de Inspecția procurorilor.

Mașina, cu numere de înmatriculare K PG 073, a fost surprinsă ieri, 21 martie, de camera de bord a altui autovehicul, în timp ce se deplasa cu viteză excesivă pe contrasens, având girofarul inclus. Imaginile video au fost publicate de ProTV Chișinău. Ulterior, un cititor a anunțat Ziarul de Gardă că automobilul ar fi al Procuraturii Generale.

Solicitați de ZdG pentru a confirma sau infirma informația, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că Eduard Harunjen „cu siguranță nu era la volan, dar este, într-adevăr, mașina Procuraturii Generale. Procurorul general a fost ieri toată ziua la o conferință organizată de către Consiliul Europei. Imediat cum au apărut imaginile pe Pro TV, procuratura a luat act de aceste imagini. În cadrul controlului s-a indetificat persoana care se afla la volan. Este unul dintre șoferii Procuraturii Generale, care se afla în misiune de serviciu. Materialele au fost exediate către inspecția procurorilor, care deja o să elucideze toate circumstanțele”. Potrivit reprezentanților PG, urmează să fie stabilit dacă șoferul avea dreptul să includă girofarul.

În dimineața zilei de astăzi, 22 martie, ZdG a fotografiat mașina respectivă în preajma casei procurorului general Eduard Harunjen, situată într-o zonă de elită de la Telecentru.

Masina Procuraturii Generale, fotografiată la 22 martie în apropierea locuinței lui Eduard Harunjen

Purtătoarea de cuvânt a instituției a declarat că automobilul a fost achiziționat în 2014.

În 2014, PG a semnat două contracte pentru achizițioanrea a 24 de autoturisme, pentru care a plătit peste 5,5 milioane de lei firmelor „Autospace” SRL și „DAAC-AUTO” SRL.

În 2016, ex-procurorul general Corneliu Gurin a fost suprins cu un BMW 535i xDrive la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a declarat ulterior pentru Ziarul Național că mașina a fost cumpărată în 2014 cu 30 de mii de euro.

Foto antet: captură ProTV