Deputatul ucrainean Nadejda Savcenko, reținută în sala Radei Supreme de la Kiev, după ce a rămas fără imunitate parlamentară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rada Supremă de la Kiev a ridicat azi imunitatea parlamentară a deputatei Nadejda Savcenko, aceasta fiind reținută chiar în sala ședințelor plenare unde un procuror i-a citit textul învinuirii, transmite RIA Novosti.

Anterior, joi, în Parlamentul ucrainean, la solicitarea Procuraturii Generale lui Savcenko i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, permițând astfel atragerea la răspundere, reținerea și arestul. Procuratura Generală a Ucrainei bănuiește că Savcenko în pregătirea unui atac terorist în clădirea Parlamentului.

„În baza deciziei Radei Supreme a Ucrainei din 22 martie 2018 privind ridicarea imunității de parlamentare a deputatului Nadejda Savcenko, permisiunea atragerii la răspundere penale, reținerea și alegerea măsurii preventive… Vă rețin sub bănuiala de comitere a unor crime”, a spus anchetatorul Serviciului de Securitate a Ucrainei, Alexandr Tomuseak la postul de televiziune „112 Ucraina”, adresându-se către Savcenko.

Exact acum doi ani, la 22 martie 2016, Nadejda Savcenko a fost condamnată de o instanță de judecată din Rusia la 22 de ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...