Un moldovean prins cu 66 de telefoane mobile în valize, în timp ce se întorcea din SUA

Un moldovean a fost reținut pe aeroportul din Chișinău în timp ce se întorcea cu o valiză plină de telefoane mobile din SUA.

Astfel, locuitor ul municipiului Chișinău, care se întorcea din orașul Chicago, SUA, este cercetat penal pentru contrabandă cu telefoane mobile de tip smartphone, în valoare totală de 337.000 lei.
În valizele acestuia, ofițerii serviciilor specializate ale Vămii au depistat 66 de dispozitive uzate, mărcile ”iPhone” și ”Samsung”, care au fost tăinuite de la controlul vamal.
Reținerea a avut loc cu suportul operativ al ofițerilor SIS.

Cazul a fost înregistrat pe aeroportul din Chișinău pe 15 martie. Imediat după consemnarea depistării, organul de urmărire penală al Serviciului Vamal a inițiat o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării unor eventuali complici.

Persoanele implicate riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale inițiate pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.