08:53:32 19.03.2024
Stiri

Moscova, reacţie DURĂ la adresa ministrului de Externe al Marii Britanii: „E inadmisibil aşa ceva”

Știri 22.03.2018 16:15 Vizualizări1497 Autor: Ziarul National
Moscova, reacţie DURĂ la adresa ministrului de Externe al Marii Britanii: „E inadmisibil aşa ceva” sursa: google.ro


Ministerul de Externe rus a precizat, miercuri, că este „inadmisibil” să compari Cupa Mondială din Rusia cu Jocurile Olimpice de la Berlin organizate de Germania lui Hitler în 1936, aşa cum a afirmat ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, citat de agenţia spaniolă EFE.

„Orice comparaţie sau paralelism de acest gen, făcându-se referire la o ţară care a pierdut milioane de vieţi în lupta împotriva nazismului, este inadmisibilă şi nedemnă de un şef al diplomaţiei unui Stat european”, a transmis Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, va utiliza acest eveniment la fel cum a făcut Hitler în 1936 cu Jocurile Olimpice, pentru a-şi întări regimul corupt şi brutal de care se face responsabil”, a afirmat demnitarul britanic într-o sesiune a Parlamentului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunţat joi declaraţiile „dezgustătoare, insultătoare şi inacceptabile” ale ministrului de Externe Boris Johnson.

„Este o declaraţie complet dezgustătoare. Ea nu poate aparţine unui ministru al Afacerilor Externe, indiferent de ţară. Este insultătoare şi inacceptabilă”, a afirmat în faţa presei Dmitri Peskov.

În plină criză diplomatică cu Rusia, generată de cazul fostului spion rus Serghei Skripal, Boris Johnson a considerat „corect” să compare Cupa Mondială 2018 din Rusia cu JO de la Berlin organizate de Adolf Hitler cu trei ani înaintea debutului celui de-al Doilea Război Mondial.

Agerpres.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md