Deși refuză să-și exprime susținerea pentru Andrei Năstase, PAS asigură că este determinat să coaguleze forțele de bună credință din țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Rămânem determinați să coagulăm toate forțele de bună credință din această țară”. Aceasta afirmă președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, deși formațiunea sa refuză, deocamdată, să-și exprime poziția în privința susținerii lui Andrei Năstase la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Afirmația liderului PAS a fost făcut în cadrul unei întâlniri de zilele trecute o întâlnire cu Ambasadorul UE Peter Michalko, pe subiecte ce țin de ultimele evenimente politice din țară, precum și „perspectivele electorale ale forțelor de centru-dreapta autentic proeuropene anti-oligarhice”.

„În pofida noului sistem electoral, introdus cu sfidarea opiniei partenerilor externi și a opoziției, în pofida presiunilor exercitate de guvernare asupra susținătorilor noștri din teritoriu și a impedimentelor de ordin legal și administrativ impuse de guvernare în calea finanțării transparente a partidelor, noi rămânem determinați să coagulăm toate forțele de bună credință din această țară. Unitatea noastră este crucială pentru a îndeplini dorința cetățenilor – de a trăi într-un stat democratic și prosper, iar Uniunea Europeană este partenerul cel mai fidel al Republicii Moldova în procesul de europenizare și transformare democratică a țării noastre”, a afirmat Maia Sandu pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Vedeți și: PAS amână, din nou, luarea unei decizii privind susținerea lui Năstase la Primăria Chișinău. Cum își motivează decizia

Liderul PAS i-a mulțumit ambasadorului UE pentru vizitele sale de informare în localitățile Republicii Moldova, care sunt „o gură de aer și o speranță pentru activiștii opoziției”. „Apreciem intransigența de care dă dovadă domnul Michalko când e vorba de abuzurile comise de cei aflați la putere, în special în situația în care cetățenii sunt presați să intre în PD sau amenințați cu locul de muncă pentru că au altă opțiune politică”, a mai afirmat liderul PAS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...