Ala Valenga, medicul care a fost agresată în spital: „Mai știu și alți doctori care au fost bătuți, însă au decis să tacă”

ala valenga

Acum 2 săptămâni șefa secției Terapie Nr. 2, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Ala Valenga, a fost bătută de soțul unei paciente chiar la locul de muncă. Aleasă cu două coaste fracturate, Ala Valenga, în prezent se luptă să demonstreze că nu a fost protejată suficient la locul de muncă, chiar dacă administrația își dorește să se detașeze de acest scandal.

Într-un interviu oferit pentru sanatate.info.md, Ala Valenga zice că nu a fost încă la serviciu, pentru că se ocupă de starea ei fizică și psihică.

Mai mult, referitor la cazul pacientei decedate, Ala Valenga a explicat că pacienta suferea de o boală cardiacă, însă nu toți cardiacii trebuie să ajungă la ea în secție.

„Diagnosticul a fost stabilit post-mortem, fiindcă se cere, conform Protocolului, investigații și aparataj pe care noi nu le avem și nu le putem face. În prezent, noi nu putem face aortocoronarografia, nu putem face ecocardiografia, nu putem face rezonanță magnetică, ca să investigăm corect pacientul și să-l îndreptăm către asistența medicală necesară. Ea trebuia să ajungă în UPU, unde se face triajul pacienților”, a menționat medical.

Tot aici, Ala Valenga a declarant că mai mulți colegi de la Institutul de Medicină Urgentă și de la INN au fost bătuți, însă au decis să tacă.

Despre toate neregulile din sistemul de sănătate, citiți în interviu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente