Cei doi, acţionând în participaţie, a cauzat daune în proporţii considerabile drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale locuitorilor municipiului Chişinău, precum şi administraţiei publice locale, spun procurorii.

„Omului de afaceri i se incriminează că a organizat şi instigat persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Primăriei mun. Chişinău, în vederea organizării unui concurs inechitabil, cu desemnarea unui câştigător prestabilit care urma să gestioneze parcările cu plată din mun. Chişinău”, se arată într-un comunicat.

Reprezentantul Primăriei Chişinău este acuzat de depăşirea vădită a atribuţiilor de serviciu, contribuind la derularea unei licitaţii neloiale, cu minimalizarea concurenţei. Acesta a semnat contractul de parteneriat public - privat dintre Primăria mun. Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chişinău. Clauzele contractului respectiv erau în detrimentul municipiului Chişinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câştigătoare.

Dacă cei doi figuranţi pe dosar vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani, fiind impuşi să suporte cheltuielile judiciare.