12:30:09 19.03.2024
Stiri

GEST // Steagul Unirii a trecut Prutul, fiind adus de doi nevăzători

Știri 22.03.2018 13:19 Vizualizări1583 Autor: Ziarul National
GEST // Steagul Unirii a trecut Prutul, fiind adus de doi nevăzători Ion Leașenco


Steagul Unirii care va fi adus din România la Marea Adunare Centenară, ce va avea loc pe 25 martie curent în centrul Chișinăului, a trecut Prutul.

Potrivit lui Ion Leașenco, președintele Blocului Unității Naționale, membru al Alianței pentru Centenar, steagul Unirii este adus din România de către bistrițeanul Francisc Antal și nevăzătorii Gheorghe Bratu din Buzău și Valeriu Borșan din Galați.

Aceștia se îndreaptă spre Chișinău și vor fi prezenți duminică, 25 martie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale la Marea Adunare Centenară.





Alianța pentru Centenar, organizatoarea evenimentului, susține ca acesta va fi cea mai mare manifestare unionistă de la independența R. Moldova încoce.

La Marea Adunare Centenară este așteptată toată suflarea românească, locuitorii satelor care au semnat declarații de Unire cu România, diaspora, dar și membrii partidelor unioniste de pe ambele maluri ale Prutului.

Potrivit lui George Simion, președintele Platformei „Acțiunea 2012”, dintre liderii politici de la București și-au confirmat până acum prezența la evenimentul de duminică din Chișinău fostul președinte al României, Traian Băsescu, dar și președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md