Deputații au făcut primul pas pentru a le lua polițiștilor dreptul de a ridica plăcuțe de înmatriculare

zumi_52886600

Deputații au votat astăzi proiectul de lege cu privire la „ridicarea plăcuțelor numărului de înmatriculare”. Inițiativa, venită de la Valentina Buliga a trecut ușor de Parlament în prima lectură. Potrivit autoarei, poliția deja deține tehnica necesară pentru a sancționa șoferii care se parchează ilegal, nefiind astfel necesară ridicarea plăcuțelor.

 

Inițiativa a fost înregistrată la începutul acestui an.
„Urmare a scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, constatăm că, proprietarii sau posesorii de vehicule sunt deseori puși în situații complicate, fiind în imposibilitate de a mai circula cu mașina”, argumentează Buliga în proiectul său de lege.

Potrivit acesteia, conducătorii auto trebuie să identifice serviciile unui evacuator, fie să identifice inspectorii care au ridicat plăcuțele.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor cu numărul de înmatriculare a vehiculelor parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, mai scrie Buliga.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente