/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Dodon, despre Marea Adunare Centenară: „Să-i lăsăm pe unioniști să-și consume pe cont propriu isteria de moment”

22 martie 2018, ora 12:47

Nu trebuie să le oferim prilej suplimentar de manifestare sau de autovictimizare și să dam motiv de provocări. Să-i lăsăm pe unioniști să-și consume pe cont propriu isteria de moment. Abcesul lor va erupe în aceste zile și săptămâni, apoi se vor dezumfla ca de fiecare dată. Unionismul trece, Patria rămîne. Iar Moldova are viitor, în ciuda lor”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Totodată, președintele a anunțat că va apăra statalitatea în mod sistemic, „inclusiv prin preluarea guvernării în mâinile unei forțe stataliste, la alegerile parlamentare”. El mai spune că dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate va anunța crearea unui „Front Național” pentru mobilizarea cetățenilor.

Dodon mai afirmă că o campanie de comemorare a unui eveniment istoric, centenarul unirii, „s-a transformat rapid într-o operațiune de sfidare a statalității moldovenești, cu aplicarea unor procedee perfide, cu mobilizarea diferitor organizații unioniste finanțate din exterior, cu îndemnarea și coruperea aleșilor locali la semnarea unor acte anticonstituționale, numite de ei „declarații de unire””.

Amintim că, pe 25 martie 2018 la Chișinău va avea loc Marea Adunare Centenară. Potrivit organizatorilor la manifestație vor participa și reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Moldova, cât și din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram