/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Dosarul „parcărilor cu plată”: Milionarul Pincevschi și viceprimarul Grozavu vor apărea pe banca acuzaților

missing
22 martie 2018, ora 12:48

Pincevschi este învinuit în comiterea infracțiunilor prevăzute de articolul 42, „Participația”:

(3) Se consideră organizator persoana care a organizat săvîrşirea unei infracţiuni sau a dirijat realizarea ei, precum şi persoana care a creat un grup criminal organizat sau o organizaţie criminală ori a dirijat activitatea acestora.

(4) Se consideră instigator persoana care, prin orice metode, determină o altă persoană să săvârșească o infracțiune.

(5) Se consideră complice persoana care a contribuit la săvîrşirea infracţiunii prin sfaturi, indicaţii, prestare de informaţii, acordare de mijloace sau instrumente ori înlăturare de obstacole, precum şi persoana care a promis dinainte că îl va favoriza pe infractor, va tăinui mijloacele sau instrumentele de săvîrşire a infracţiunii, urmele acesteia sau obiectele dobîndite pe cale criminală ori persoana care a promis din timp că va procura sau va vinde atare obiecte.

Și articolului 335 din Codul Penal, „Abuzul de serviciu”:

(1) Folosirea intenţionată de către o persoană care gestionează o organizaţie comercială, obșteasca sau o altă organizaţie nestatală ori care lucrează pentru o astfel de organizaţie a situaţiei de serviciu, a bunurilor organizației în interes material, în alte interese personale sau în interesul terţilor, direct ori indirect, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice.

Nistor Grozavu este învinuit în baza articolului 328, „Excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu”

(1) Săvârșirea de către o persoană publică a unor acțiuni care depășesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuțiilor acordate prin lege, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice.

În fapt, omului de afaceri Pincevschi i se incriminează că a organizat și instigat persoane cu funcții de răspundere din cadrul Primăriei mun. Chișinău, în vederea organizării unui concurs inechitabil, cu desemnarea unui câștigător prestabilit care urma să gestioneze parcările cu plată din mun. Chișinău.

Nistor Grozavu, reprezentantul Primăriei Chișinău, este acuzat de depășirea vădită a atribuțiilor de serviciu, contribuind la derularea unei licitații neloiale, cu minimalizarea concurenței. Acesta a semnat contractul de parteneriat public – privat dintre Primăria mun. Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chișinău. Clauzele contractului respectiv erau în detrimentul municipiului Chișinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câștigătoare.

Dacă cei doi figuranți pe dosar vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani, fiind impuși să suporte cheltuielile judiciare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram