/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Fondatorul Club Royal Park din Valea Trandafirilor ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 6,6 mln. de lei

22 martie 2018, ora 11:59

Potrivit cauzei penale, în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2017, Andrei Gargalîc, fondatorul societăților comerciale, împreună cu soția sa în calitate de director și contabilul șef, controlând direct și prin intermediul persoanelor interpuse activitatea mai multor agenți economici din Chișinău, au săvârșit acțiuni de eschivare de la achitarea impozitelor şi taxelor, prin includerea în documente contabile, fiscale şi financiare a datelor vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, a unor cheltuieli care nu au fost folosite în activitatea societăților şi care au la bază operaţiuni ce nu au existat.

Astfel, prin neachitarea impozitelor și taxelor, bugetului public național i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 6 668 000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii au fost depistate și ridicate mijloace financiare necontabilizate, calculatoare, aparate de casă, suporturi electronice pe care se păstrează evidența contabilă, documente fiscale și documente contabile, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte și documente.

În privința membrilor grupului criminal au fost aplicate măsuri preventive sub formă de arest și eliberare provizorie sub control judiciar. Totodată, în cadrul urmăririi penale a fost recuperată cu achitarea la bugetul public a sumei de 6 668 000 lei.

Cei trei făptuitori riscă pedeapsa cu închisoarea de până la șase ani sau amendă în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale sau în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar cele două societăți comerciale – amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea.

Reamintim că, milionarul Andrei Gargalîc a fost reținut luni, 2 octombrie, după ce s-au efectuat mai multe percheziții la întreprinderile gestionate de acesta. Potrivit unui comunicat al PCCOCS pe numele acestuia a fost pornită urmărirea penală la 17 august 2017. Mai multe detalii puteți găsi AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram