Alte trei persoane, reținute în legătură cu fraudele, comise de către un grup, specializat în legalizarea construcțiilor din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alte trei persoane au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție în dosarul ilegalităților, comise de către un grup infracțional, specializat în legalizarea construcțiilor autorizate și neautorizate din Chișinău. Este vorba despre reprezentanții unor agenți economici care au beneficiat de serviciile grupului. Aceștia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore și sunt cercetați pentru trafic de influență.

Amintim că, anterior, CNA și procurorii au mai reținut 12 persoane în mai multe dosare de corupere, trafic de influență și fals în acte publice. Acestea sunt învinuite că ar fi pus în aplicare o schemă infracțională de legalizare a construcțiilor autorizate și neautorizate din capitală.

Potrivit materialelor cauzei, capii grupului identificau persoane, care intenționau să-și perfecteze actele de recepție finală a construcțiilor, le asigurau întregul portofoliu de documente, prin coruperea unor funcționari ai administrației publice locale și Agenției servicii publice (SCT Chișinău), iar pentru serviciile lor pretindeau sume de până la 3.500 de euro. Până în prezent, procurorii și CNA au documentat circa 40 de asemenea cazuri.

Astfel, din cele 15 persoane, cercetate în dosarele menționate, 8 au fost expediate în instanța de judecată, 4 se află în arest la domiciliu, iar 3 sunt reținute pentru 72 de ore.

Cazul este documentat în continuare, urmând ca procurorii anticorupție și ofițerii de urmărire penală ai CNA să analizeze informația pentru a stabili toate circumstanțele faptelor descrise și a trage la răspundere persoanele responsabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...