Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS despre decizia partidului privind…

PAS despre decizia partidului privind candidatul unic în alegerile pentru șefia Chișinăului

Foto: captură privesc.eu
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, nu a luat o decizie până la acest moment privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice la alegerile locale noi pentru șefia Chișinăului, care vor avea loc la 20 mai. Într-un comunicat de presă, PAS susține că în ședința de ieri a Consiliului Național Politic a fost luată hotărârea de a amâna adoptarea deciziei în acest sens până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018.

„Consiliul Național Politic al PAS a discutat în ședința de ieri, 21 martie 2018, situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice. Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor – aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării.

Drept urmare a ședinței de ieri, CNP a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 – moment esențial pentru Republica Moldova”, scrie într-un comunicat PAS.
Alegerile anticipate noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău vor avea loc la 20 mai, zi în care și alte câteva localități din țară, printre care și municipiul Chișinău, își aleg edilii. Până la acest moment și-au anunțat intenția de a candida pentru fotoliul de primar al capitalei, liderul PPDA, Andrei Năstase, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, viceprimara de Orhei, Reghina Apostolova, președintele Partidului „Democrația acasă”, Vasile Costiuc, și președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, tot el purtător de cuvânt al șefului statului.