Viața, locuința, automobilul. Care ar fi prețul unui pachet optim de asigurare pentru o persoană în Republica Moldova

mama copil

Puțin peste 20 mii de lei pe an, acesta ar fi prețul unui pachet optim de produse de asigurare pentru un cetățean al Republicii Moldova.

Prin urmare, a fost luat în considerare un pachet de șase produse de asigurare, respectiv auto (RCA+CASCO), o asigurare de locuință, una de călătorie în străinătate, o poliță de sănătate și respectiv o asigurare de viață. Acestea sunt produsele cele mai frecvent achiziționate de către clienți, fiind și cele mai promovate de către asigurători.

Datele au fost incluse într-un studiu realizat de portalul specializat www.xprimm.md, în baza informațiilor furnizate de asigurătorii moldoveni, centralizate de către o companie de brokeraj în asigurări.

Astfel, conform datelor furnizate, pentru asigurarea anuală a autovehiculului un moldovean poate ajunge să plătească în medie o sumă de 6.390 lei pe an, din care asigurarea obligatorie RCA ar reprezenta 392 lei, iar prețul pentru polița facultativă CASCO ar ajunge la o valoare medie de 6.000 lei pentru un an.

Pentru asigurarea locuinței, costul ar putea ajunge la 1.260 lei, iar dacă la aceasta mai adăugăm și o clauză de protejare a bunurilor din casă, prețul ar fi de 1.510 lei.

În ceea ce privește asigurarea de viață, protejarea acesteia ar costa un minim de 5.000 lei pe an, respectiv 7400 lei pentru asigurarea facultativă de sănătate și o asigurare de călătorie în străinătate (pentru o săptămână), de 110 lei.

Astfel, prețul unui pachet optim de asigurare plătit de către un cetățean moldovean s-ar ridica la aproape 20,5 mii de lei pe an.

În realizarea studiului s-a luat ca referința un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 30 de ani, locuitor al orașului Chișinău, proprietar al unui apartament de 60 m2 și al unui automobil de 1599 cmc, cu 12 ani de experiență, fără accidente, clasa bonus-malus 16 (45% reducere).

În prezent, pe piața de asigurări din Moldova activează 16 companii de asigurări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente