CEC vine cu precizări: Care este data limită de înregistrare a candidaților și când se începe campania electorală pentru alegerile locale din 20 mai

unnamed_13-465×390

Comisia Electorală Centrală a anunțat că termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie. Totodată, Comisia a creat și circumscripțiile electorale. 

Mai mult, până pe 30 martie,CEC urmează să constituie consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul al doilea (mun. Chișinău și Bălți), iar până pe 10 aprilie vor fi constituite consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul întîi (com. Leușeni, s. Nemțeni, com. Volovița, com. Jora de Mijloc, și com. Pîrliţa).

După constituire, consiliile electorale de circumscripție urmează să stabilească data, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor, anunțînd despre aceasta nu mai tîrziu de 24 de ore după adoptarea hotărîrii.

Consiliul electoral de circumscripție efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor prezentate. După înregistrarea tuturor candidaților, consiliul electoral de circumscripție va publica integral lista acestora.

În cazul alegerilor locale noi, agitația electorală/campania electorală începe pentru fiecare concurent din momentul înregistrării sale de către consiliul electoral de circumscripţie şi se încheie cu o zi înainte de ziua votării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente