11:45:12 19.03.2024
Stiri

Unul dintre FONDATORII Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, reacție DURĂ la adresa PAS: „Deja seamănă a fi ȘANTAJ. Aș avea rezerve în a crea alianțe cu acest partid”

Politică 22.03.2018 11:02 Vizualizări2273 Autor: Ziarul National
Unul dintre FONDATORII Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, reacție DURĂ la adresa PAS: „Deja seamănă a fi ȘANTAJ. Aș avea rezerve în a crea alianțe cu acest partid” facebook/Vasile Zgardan


Fostul deputat în primul Parlament și semnatar al Declarației de Independență, Vasile Zgardan, nu este mulțumit de faptul că reprezentanții Consiliului Național Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, ezită să ia o decizie privind susținerea liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstale, la funcția de primar general al capitalei.

Zgardan, unul dintre fondatorii Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, consideră că decizia PAS în privința alegerilor primarului general „seamănă a fi șantaj”.

„Deja seamănă a fi șantaj. Nu cred că PAS este buricul pământului în republică. Eu aș avea rezerve în a mai crea blocuri sau alianțe cu acest partid”, a scris Vasile Zgardan pe o rețea de socializare.

De menționat că PAS a amânat luarea unei decizii cu privire la înaintarea unui candidat unic la funcția de primar general. Conducerea PAS a luat decizia că mai întâi trebuie finalizate discuțiile cu Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) în privința creării blocului electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, iar ulterior se va discuta și despre candidatul la Primăria Chișinău.

PAS și PPDA discută încă din toamna trecută despre crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Deși totul urma să fie formalizat încă la 31 ianuarie, conform acordului semnat în toamnă, cele două părți nu au finalizat discuțiile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md