Pe 27 martie participă la Hora Unirii, organizată de Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor din Iași

iasi

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Hora Unirii eveniment din cadrul Festivalului Cultural Basarabia, organizat de 16 asociații membre ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, care va avea loc pe data de 27 martie 2018, cu începere de la ora 15:00, în Piața Unirii din Iași.

Scopul acestui eveniment este, atât promovarea românismului în mediul tinerelor generații, și în societate, în general, cât și sacralizarea evenimentelor care au avut loc acum o sută de ani, în data de 27 martie 1918, când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul va avea o durată de trei ore, intervalul 16:00 – 19:00, și va include o gamă variată de momente festive, artistice și de divertisment.

Momentul festiv al evenimentului va fi flashmobul, la care toți cei prezenți la eveniment vor construi sigla departamentului Centenar din Iași și cifra 100 din cartonașe colorate, pentru a marca importanța anului în istoria românilor de pretutindeni.

Momentele artistice vor fi marcate de: interpretare de cântece tematice, recitaluri de poezii, spectacole de teatru, iar momentul culminant al evenimentului va fi Hora Unirii, dansată la final cu toți cei prezenți în Piața Unirii.

Momentele de divertisment vor constitui: legarea panglicilor de tricolor la mâinile trecătorilor, oferirea de dulciuri din Basarabia, defilarea în costume populare românești în Piața Unirii etc.

Grupul țintă a proiectului este format din toți locuitorii orașului Iași, partenerii și colaboratorii proiectului și, în special, elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii din mediul ieșean. În general, evenimentul dat se adresează tuturor ieșenilor indiferent de vârstă, sex, origine, rasă, etnie, orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate psihică sau fizică, nivel de educație, stare civilă, situație economică sau orice alte criterii definitorii.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Consulatul General al Republicii Moldova la Iași, Departamentul Centenar Iași, Federația Asociațiilor de Basarabeni din România, Alianța Națională a Asociațiilor Studențești din România și Alten Iași.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente