(video) Susține producția cinematografică autohtonă. „Scene Logăneștene” – un film despre destinul unei copile orfane și săteni

main articol

O nouă producție cinematografică filmată în Republica Moldova urmează să vadă „lumina ecranului”. Tânărul regizor Nicolae Gaburici, originar din raionul Hîncești și stabilit la București, a revenit în satul de baștină pentru a face film. După opt luni, timp în care a filmat „Scene Logăneștene”, Nicolae a lansat o campanie de crowdfunding, pentru a-și putea duce filmul la bun sfârșit.

Pe bicicletă, cu trepiedul și camera de filmat în spate, acesta a cutreierat prin sat și a convins 120 de localnici să joace în filmul pe care urma să-l facă și, astfel, povestea lui a început să prindă contur și să devină realitate.

Absolvent al Facultății de Psihologie și al școlii de Poetică Cinematografică, după ce a realizat cele două scurtmetraje: Plimbare cu Căruța și Swing Steps Bucharest, tânărul regizor și-a propus ca al treilea proiect cinematografic să evidențieze într-o formă poetică singurătatea umană.

Tema filmului „Scene Logăneștene” aduce în prim plan sentimentul singurătății umane. Filmul pune în lumină destinul însingurat al unei copile orfane. Soarta ei se află în mâinile sătenilor care trebuie să decidă cine urmează să-i fie părinții adoptivi.

Singurătatea este una dintre cele mai dureroase emoții. Dorința cea mai arzătoare a omului constă în faptul de a fi iubit și înteles de cei din jur. Unul dintre scopurile acestui film este să reamintească tuturor cât de importantă este relația dintre copii și părinții.

Lungmetrajul este filmat în proporție de 90%, celelalte secvențe urmând a fi filmate la începutul lunii aprilie. Fiind un proiect independent, pentru a-l duce la bun sfârșit, Nicolae a pornit o campanie de crowdfunding pentru a strânge bugetul necesar care să acopere partea de post-producție și o mică parte din producție. Este vorba de 15.000 de dolari, iar banii urmează să fie investiți în: sunet, colorizare, montaj și, nu în ultimul rând, în recompensarea actorilor logăneșteni.

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect sau să aflați mai multe detalii o puteți face accesând site-ul de crowdfunding Indiegogo sau la adresa de mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente