08:29:06 19.03.2024
Stiri

S-a inventat primul contraceptiv masculin. Iată ce arată STUDIILE

Știri 22.03.2018 09:40 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
S-a inventat primul contraceptiv masculin. Iată ce arată STUDIILE sursa: realitatea.net


La fel ca și pastilele pentru femei, contraceptivul experimental pentru bărbați, DMAU, combină activitatea unui hormon masculin precum testosteronul și progesteronul, un antiestrogen. Iată ce a arătat studiul.

Cercetătorii de la Universitatea Washington, spun că acesta trebuie administrat o dată pe zi, timp de 30 de zile.

„DMAU reprezintă un pas major în dezvoltarea unei pastile masculine”, a precizat Stephanie Page, autoarea acestui studiu.

Progresul pentru crearea unei pilule contraceptive masculine a fost oprit din cauza problemelor la ficat care pot apărea odată cu administrarea de testosteron. De asemenea, DMAU conţine un acid gras, care încetineşte curăţarea organismului datorată administrării substanţei.

Pentru a studia eficienţa produsului, cercetătorii au inclus 100 de bărbaţi cu vârstele cuprinse între 18 şi 50 de ani, unde s-au testat trei doze diferite: 100, 200 şi 400 de miligrame. Studiul a durat 28 de zile şi a fost terminat de 83 de bărbaţi. Cercetătorii au prelevat mostre de sânge, pentru a testa nivelul de hormoni şi colesterol.

La cea mai mare doză de DMAU, 400 mg, participanţii au avut o scădere semnificativă a nivelului de testosteron şi a doi hormoni necesari pentru producţia de spermă.
Nivelurile scăzute sunt în concordanţă cu contracepţia eficientă arătată în studiile pe termen lung.

„În ciuda nivelului scăzut de testosteron din sânge, foarte puţini subiecţi au raportat simptome specifice deficienţei sau excesului de testosteron”, a precizat Page.

„Toate grupurile care au luat DMAU au avut o creştere în greutate şi o descreştere a colesterolului bun, dar, conform lui Page, efectele sunt minore. Toţi participanţii au trecut cu succes de testele de siguranţă, inclusiv cele care au în vedere funcţionarea optimă a ficatului şi rinichilor.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md