13:28:13 19.03.2024
Stiri

Decizie RADICALĂ a liberalilor: „Părăsim sala Parlamentului și NU revenim până nu se face Unirea R. Moldova cu România”

Politică 22.03.2018 10:44 Vizualizări8647 Autor: Ziarul National
Decizie RADICALĂ a liberalilor: „Părăsim sala Parlamentului și NU revenim până nu se face Unirea R. Moldova cu România”


Deputații liberali au decis să părăsească, astăzi, ședința în plen a Parlamentului, iar Mihai Ghimpu a anunțat că fracțiunea nu va reveni „până nu se va produce Unirea R. Moldova cu România”.

Mihai Ghimpu a solicitat, astăzi, în debutul ședinței ca, pe 27 martie curent, sala de ședințe a Parlamentului să fie pusă la dispoziția liberalilor pe 27 martie curent, care vor organiza, împreună cu mai mulți invitați, o ședință festivă dedicată celor 100 de ani de la Marea Unire, odată ce majoritatea deputaților au refuzat anterior să organizeze un astfel de eveniment.

Spicherul Andrian Candu i-a răspuns lui Mihai Ghimpu că nu poate pune la vot această solicitare, fiindcă cereri cu privire la utilizarea sălii de ședințe urmează a fi depuse la Biroul permanent al Parlamentului de către președintele republicii, președintele Parlamentului sau o teime din deputați, iar acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz.

În semn de protest, Mihai Ghimpu a anunțat că liberalii părăsesc ședința și nu mai revin „până nu se va produce Unirea R. Moldova cu România”.

După plecarea liberalilor a intervenit democratul Marian Lupu: „Așa cum Unirea nu se va produce niciodată, trebuie să înțelegem că colegii noștri ne-au părăsit pentru totdeauna. Să le spunem adio și să ne luăm rămas-bun”.

Comunistul Vladimir Voronin a propus să fie ținut „un moment de reculegere” cu această ocazie, fapt care i-a amuzat pe deputați, dar mai ales pe Marian Lupu, și a cerut și el sala Parlamentului pentru a marca „100 de ani de ocupație românească”.

Colegul de partid al lui Lupu, spicherul Andrian Candu, i-a amintit acestuia că și această legislatură a Parlamentului se va încheia în curând.

O replică a venit și de la liberal-democrata Maria Ciobanu care l-a rugat pe Lupu să nu vorbească în numele tuturor deputaților, fiindcă „unioniști sunt și vor fi mereu în Parlament”.

Lupu nu s-a lăsat și a adăugat că deputații sunt ai Parlamentului R. Moldova, iar cei cu alte convingeri „nu aveți ce căuta în această sală”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md