/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Au trecut proba de foc. Pompierii, instruiți la 900 grade celsius

22 martie 2018, ora 10:04

Pompierii au fost instruiți cum să se comporte în zonele periculoase și cum pot interveni în condiții nocive. Acțiunile angajaților IGSU au avut loc în două etape: prima de stingere a incendiilor, iar a doua de rezistență la temperaturi ce depășesc 800-900 grade Celsius.

Scopul instruirilor practice este de a ridica nivelul de performanță în lichidarea incendiilor, dar și de a depăși bariera psihologică de intervenție în condiții extreme. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în instituție activează peste 2.000 de angajați, șaptezeci la sută din ei reprezintă efectivul de trupă, care lichidează zilnic situațiile excepționale.

Conform datelor statistice anual în Republica Moldova se produc peste 1.600 de incendii unde este necesară intervenția salvatorilor și a pompierilor IGSU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram