Autoritățile dintr-un oraș german au decis să instaleze semafoare cu chipul lui Karl Marx. Care este motivul

Autoritățile locale din orașul german Trier au decis să instaleze semafoare cu chipul lui Karl Marx, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea acestuia, scrie Euronews citat de Libertatea.ro.

Primarul orașului a inaugurat semafoarele care îl prezintă pe filozoful care a scris Manifestul Comunist, stând cu mâinile larg deschise atunci când semaforul este pe culoare roșie sau mergând cu o carte sub braț când este culoarea verde.

“Este un simbol frumos și cu aceste semafoare Trier amintește că este locul nașterii filozofului”, a spus primarul Wolfram Leibe, care a comandat instalarea semafoarelor.

Karl Marx s-a născut la Trier pe 5 mai 1818 și a trăit acolo până la vârsta de 17 ani.

Un al doilea set de semafoare urmează să fie montat în apropierea casei în care s-a născut Marx.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.